Artic Roof foto witte dakbedekking

Artic Roof

Paint the roof, cool the planet.

Artic Roof is een betrouwbare oplossing voor platte of lichthellende daken: Het hoogreflecterende, naadloos membraan garandeert een betere dakdichting en isolering, waardoor de warmte makkelijk buiten gehouden kan worden. Dat scheelt ook in energiekosten.

Bovendien is Artic Roof eenvoudig in onderhoud en renovatie.

Artic Roof: Duurzaam

In periodes met zonnestraling kunnen deze dakbedekkingen een oppervlaktetemperatuur bereiken van wel 80 °C. Om 1 graad te koelen is 3 keer zoveel energie nodig dan om 1 graad te verwarmen. Daarom loont het zich om het gebouw koeler te maken zodat er flink bespaard wordt in het aircogebruik en het in de zomer aangenamer wordt in de gebouwen.

Artic Roof foto witte dakbedekking

Artic Roof: doeltreffend

Wit is een doeltreffende dakkoeler. Witte kwaliteitsdakbedekking (diverse soorten kunststof en bitumendakbedekkingen) of coating weerkaatsen zonnestralen en absorberen de warmte niet. Dat scheelt enorm in de energiekosten. Een wit dak zorgt al snel voor minimaal 5 °C temperatuurdaling. Niet alleen het gebouw wordt koeler, maar ook de opwarming van steden wordt op deze eenvoudige manier tegen gegaan. Dit verhoogt het leefcomfort en verlaagt het energiegebruik van bijvoorbeeld airco’s en/of ventilatoren.

‘Het wordt ’s zomers almaar warmer’, zegt Els Trio van Derbigum, wereldleider van dakmembranen met hoofdkwartier in Beersel. ‘Door de reflectie van het witte oppervlak dringt minder warmte de woning binnen. Daardoor moet de airco minder draaien, waardoor je minder energiekosten hebt én minder CO{-2} uitstoot.’ In de winter stoot het witte dak wel warmte af, maar dat verlies weegt niet op tegen wat je uitspaart in de zomer. ‘Airconditioning verbruikt drie keer meer dan een verwarmingsinstallatie. De eindbalans van een wit dak voor een heel jaar is dus positief.’

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/03/19/zijn-witte-daken-de-oplossing-voor-opwarmende-steden

Gallery

Zelf werkende patron | Echt vakmanschap | Persoonlijke begeleiding van uw realisatie | Stiptheid in afspraken | Een sublieme topafwerking
Contact Us

You can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search